Biografie

Juan Peñas & la Pastora
Juan Peñas,

is in 1972 geboren in Spanje, maar verhuist al op jonge leeftijd naar Nederland (Enschede). Zijn Spaanse bloed verloochent zich echter niet. Al op zeer jonge leeftijd begint hij flamenco te zingen, en volgt daarin de voetstappen van zijn opa, een goede vriend van de beroemde flamencozanger Pepe Marchena. Zijn favoriete stijlen waren toen al sevillanas en fandangos. Zijn passie voor flamenco werd verder aangewakkerd tijdens zijn bezoeken aan zijn familie in Andalucia, het hart van flamenco, waar zijn vader en moeder vandaan komen. In 1992 besloot hij zich volledig op het uitoefenen van flamenco te storten.

Juan laat zich inspireren door beroemde flamencozangers als Fernando Terremoto, Caracol, Enrique Morente, Miguel Poveda en Antonio Mairena. Maar ook zijn samenwerking met flamencogitarist Onno Kramer, die hij leerde kennen tijdens Onno zijn studietijd in Enschede, groeide uit tot een hechte vriendschap en is tot op de dag van vandaag een belangrijke inspiratiebron binnen zijn flamencocarrière.
In de loop van de jaren bouwt Juan met talloze optredens in theaters in Nederland en Duitsland een uitstekende reputatie op als een gepassioneerd artiest met een authentiek flamenco-hart.
Als (lead) zanger van verschillende groepenin Nederland en Duitsland, vormt zijn karakteristieke stem een belangrijke bijdrage aan de sound en uitstraling.
Door Stichting Terremoto wordt hij regelmatig gevraagd als docent in zangworkshops.
Juan heeft meegewerkt aan de CD “Cinco años de amistad” van Onno & friends, die te verkrijgen is via o.a. iTunes, Amazon.com of Reverbnation. Hij werkt inmiddels mee aan een tweede CD..